N | F | E

Polijstmachine

Steeds op zoek naar verbetering

Misschien merkte u tijdens één van de laatste leveringen reeds een verandering in het uitzicht van een aantal De Pypere spades. Sinds begin mei heeft De Pypere een nieuwe polijstmachine in gebruik.

Deze machine polijst de spadebladen met behulp van keramische slijpsteentjes. Een totaal andere techniek dan het polijsten met schuurband. Dit heeft wat positieve gevolgen voor het uitzicht en de kwaliteit van ons product.

Vanaf dit moment zullen alle spades voor professioneel gebruik op deze manier afgewerkt worden (uitgezonderd voor het product 102.T). Op deze manier zorgen we voor een continuïteit van het productieproces en een betere afwerking van ons product.

 

Voordelen van de nieuwe gerodeerde afwerking

Deze nieuwe manier van polijsten geeft ook een meerwaarde aan het eindproduct. De oppervlakte wordt als het ware gerodeerd, waardoor aarde minder aanhecht aan het spadeblad en ook het reinigen gemakkelijker wordt. Doordat er geen schuurlijnen in het oppervlak meer aanwezig zijn gaat het product ook minder snel roesten. Bij het polijsten met schuurband werd ook meer materiaal weggehaald.

Bij de nieuwe polijstmethode wordt het oppervlak van de spade meer aangeklopt dan geschuurd, wat resulteert in enkel voordelen als krasbestendiger, hogere hardheid aan het oppervlak & het finaal spadeblad is iets dikker dan voorheen. De spade wordt ook sterker doordat de las aan de huls niet meer wordt weggeslepen. Deze polijstmethode is dan ook een stuk milieuvriendelijker.

Bovendien worden alle grondwerkspades uitgerust met gelaste voetsteunen en wordt het blad 3 mm dik i.p.v. de vroegere 2,6 mm. We zijn ervan overtuigd dat hierdoor de kwaliteit van ons product nog beter wordt en dat ook onder extreme omstandigheden het product nog meer zal voldoen aan de eisen van uw klant.

webdesign JMA